За този уебсайт

Реших да създам този блог, за да бъда по-близо до вас, моите студенти. Преподавател съм в Катедра „Пътища” на Университета по архитектура, строителство и геодезия по дисциплината „Съвременни технологии на строителството на пътища” водя лекциите и по „Строителство на автомобилни пътища”.

Контакти с мен

Проф. Николай Михайлов представи доклад на ЖЕЛЕЗОПЪТЕН ФОРУМ 2018

Изтегли

 

В рамките на състоялия се на 19.10.2018 г. ЖЕЛЕЗОПЪТЕН ФОРУМ 2018 проф. д.ик.н. инж. Николай Михайлов, председател на Надзорния съвет на „Трейс Груп Холд“ АД и ръководител на катедра „Пътища и транспортни съоръжения“ в УАСГ, изнесе доклад за историята, стратегическите ползи и предизвикателствата пред развитието на трансевропейския железопътен коридор No. 8. Според проф. Михайлов сега е последният шанс България да се презентира като най-добра локация за прокарването на коридор Изток-Запад и да се интегрира в стратегическата транспортна инфраструктура на Европа и света.

„Железопътният форум“ е инициатива, която се провежда ежегодно, а тази година темата му бе „Железопътен транспорт – стратегия за развитие“. Събитието е под патронажа на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията. В научно-техническата конференция участваха експерти от МТИТС и НКЖИ, както и представители на международната академична общност и на бизнеса.

Повече за събитието може да прочетете в материала на сп. „Железопътен транспорт“ в прикачения файл