За този уебсайт

Реших да създам този блог, за да бъда по-близо до вас, моите студенти. Преподавател съм в Катедра „Пътища” на Университета по архитектура, строителство и геодезия по дисциплината „Съвременни технологии на строителството на пътища” водя лекциите и по „Строителство на автомобилни пътища”.

Контакти с мен

Пътища- качество и контрол.Процесът на строителството е най- краткосрочния , в целия инвестиционен процес в изграждането на един път

В подкастът на Георги Харизанов“Легенди“, инж. Христо Грозданов, доктор на науките и управител на Института по транспортна инфраструктура представя проблемите, касаещи пътната инфраструктура в България. Наредбите за проектиране и строителство на пътища се промениха през 2017 г., ползваме германския модели въпреки това пътищата не са това, което трябва да бъдат. Процесът на строителството е на-краткосрочния в целия инвестиционен процес в изграждането на един път, споделя инж. Грозданов, въпреки, че в България единствено той се коментира. На въпрос защо пътищата ни не са като в другите европейски страни, инж. Грозданов коментира: Хайде да си направим един експеримент! Моля. да напишем в Google- ремонт на пътни отсечки от София до Мадрид. Какво виждаме: в Италия се ремонтират над 20 участъка, във Франция и Испания по 10-15, в Сърбия-3, в България- само един. Основният проблем за качеството на нашите пътища е тяхната поддръжка.