За този уебсайт

Реших да създам този блог, за да бъда по-близо до вас, моите студенти. Преподавател съм в Катедра „Пътища” на Университета по архитектура, строителство и геодезия по дисциплината „Съвременни технологии на строителството на пътища” водя лекциите и по „Строителство на автомобилни пътища”.

Контакти с мен

Делфийският икономически форум,започна

В Гърция, за двадесет и трети път, се организира Делфийският икономически форум , 26-29 април 2023, четири дни на смислени дискусии за състоянието на света с едни от най- изявените умове в политиката, бизнеса, дипломацията и гражданското общество. Форумът се провежда в гр. Делфи, археологически паметник на културата, място на Делфийския оракул.

Делфийският форум е под егидата на Президента на Гърция, присъстват министри, еврокомисари, дипломати, представители на бизнеса.

През 2022 г. Форумът отдели специално внимание на Северна Македония.

            Тематичните стълбове  на Делфийския форум за 2023 година са:

  1. Разрушена геополитика
  2. Климат и околна среда
  3. Устойчива икономика и финанси
  4. Социално включване
  5. Технологичен напредък

Лекторите са от Гърция, САЩ, Великобритания, Германия, Франция , Белгия, Италия, България, Румъния, Израел, Словакия, Грузия, Иран..) Лекторите от България са Росен Плевнелиев, президент на страната в периода 2012-2017г. и Весела Чернева ,зам.-директор на Европейския съвет за външни отношения и ръководител на софийския офис на ECFR. Нейните теми включват външната политика на ЕС и Западните Балкани и морския регион. Tя е съветник по външната политика на българския министър-председател Кирил Петков. От 2010 г. до 2013 г. е говорител на българското МВнР и член на политическия кабинет на министъра на външните работи Николай Младенов

Линк към лекторите на форума: https://def-viii.delphiforum.gr/speakers#letterA