За този уебсайт

Реших да създам този блог, за да бъда по-близо до вас, моите студенти. Преподавател съм в Катедра „Пътища” на Университета по архитектура, строителство и геодезия по дисциплината „Съвременни технологии на строителството на пътища” водя лекциите и по „Строителство на автомобилни пътища”.

Контакти с мен

ТРЕЙС ще ремонтира пътя от Нови Искър до Мездра

„Трейс Груп Холд” АД ще ремонтира пътя по Искърското дефиле от Нови Искър до Мездра. Стартът на реконструкцията беше даден днес с официална церемония , на която присъстваха членът на УС на АПИ Николина Николова, заместник-кметът на София Мария Бояджийска, кметът на Своге Емил Атанасов, районният кмет на Нови Искър Валентин Котов, областният управител на Враца Пепа Владимирова, зам.-областният управител на София – област Мартин Тинчев, главният изпълнителен директор на „Трейс Груп Холд” АД инж. Цветан Цонев и инж. Бисер Иванов, управител на фирмата изпълнител на проекта „Трейс Своге” ЕООД.
Проектът ЛОТ 17 по програма „Транзитни пътища V” включва три участъка с обща дължина от 82 км. Ремонтните дейности ще си извършат на три етапа – от Мездра до Елисейна, от Елисейна до Своге, от Своге до Нови Искър.  Стойността на договора за строителство е 23.6 млн. евро, като 65% са заем от ЕИБ, а останалата част се осигуряват от републиканския бюджет. Срокът на изпълнение е 24 месеца. Изпълнител е Сдружение „Трейс Своге”, с водещ парнтьор “Трейс Груп Холд” АД и “Пътно поддържане-Дупница”. Строителен надзор: „Пътконсулт 2000”.
Пътят е алтернативна връзка на Северозападна България със София, с градовете Своге и Мездра, както и много туристически обекти в Искърското дефиле. Той преминава през 12 населени места, има 23 кръстовища, пет тунела, два жп надлеза и 32 моста. При строителството ще се рехабилитират съоръженията по него, ще се реконструират няколко кръстовища, пътната настилка ще е нова.
Във връзка с изпълнението на проекта с решение на СД на „Трейс Груп Холд” АД  на 27.09.2011 г. в Търговския регистър бе вписано дружество „Трейс Своге” ЕООД, ЕИК 201719627 със седалище и адрес на управление София, бул. „Джеймс Баучер” № 71. Капиталът на дружеството е в размер на 1 000 лева, разпределен в 100 дяла, по 10 лева всеки. Едноличен собственик на капитала на дружеството е „Трейс Груп Холд” АД.
Управител на дружеството е инж. Бисер Иванов. Бисер Иванов е завършил ВВИСУ „Л. Каравелов” през 2000 г. От януари 2009 г. работи в „Трейс Груп Холд” АД като Ръководител проект – Разширение на Първи метродиаметър; участък ж.к. „Младост 1”  – бул. „Цариградско шосе”.
Инж. Иванов притежава организационен и управленски опит в сферата на строителството. Работил е като експерт пътно строителство в “Техноекспортстрой” ЕАД, като главен инженер в „СК-13   ПЪТСТРОЙ”АД. Преди да започне работа в „Трейс Груп Холд” АД последователно е главен инженер и директор на “Мостстрой” АД.