За този уебсайт

Реших да създам този блог, за да бъда по-близо до вас, моите студенти. Преподавател съм в Катедра „Пътища” на Университета по архитектура, строителство и геодезия по дисциплината „Съвременни технологии на строителството на пътища” водя лекциите и по „Строителство на автомобилни пътища”.

Контакти с мен

Проф. Михайлов получи орден “Прометей” за заслуги към науката и образованието

Руският орден “Прометей”, който се дава за изключително голям принос към науката и образованието, получи проф. Николай Михайлов, председател на Българския форум по транспортна инфраструктура и ръководител на катедра “Пътища” в УАСГ, съобщи в. “Стандарт”. Отличието му беше връчено от гост-лектора Виктор Цветанов по време на Осмата национална конференция по пътища с международно участие в Несебър. През годините са връчени едва 12 такива отличия. Първото е присъдено на космонавта Виктор Савинах, който е два пъти герой на бившия  СССР и летя заедно с българският космонавт Александър Александров. Негови носители са и изявени учени от Русия, ректори на най-големите университети.

“Давай светлина на другите, изгори сам” е мотото на ордена. “Това е признание не само за мен, но и за усилията на целия университет по архитектура, строителство и геодезия да изпреварват тенденциите в науката и да мислят модерно”, заяви проф. Михайлов при получаване на отличието.