За този уебсайт

Реших да създам този блог, за да бъда по-близо до вас, моите студенти. Преподавател съм в Катедра „Пътища” на Университета по архитектура, строителство и геодезия по дисциплината „Съвременни технологии на строителството на пътища” водя лекциите и по „Строителство на автомобилни пътища”.

Контакти с мен

И Украйна е за трети мост над Дунав

Български форум за транспортна инфраструктура и Катедра“Пътища и транспортни съоръжения“, УАСГ повече от десет години,неведнъж сме обсъждали варианти за изграждане на мостове на р. Дунав с пътни трасета и жп линии, и то не един или два , а четири, които да бъдат пакетно построени.В контекста на международния форум „Три морета- свързаност“ експерти и учени отново поставиха въпроса за изграждане на четири нови моста над р. Дунав, като част от първите стъпки с висок приоритет.

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев и румънският му  колега Сорин Гриндияну, в края на септември 2022 г.,  подписаха споразумение между двете държави за изграждане на трети мост на р. Дунав.

Ускоряването на проектите за по-добра транспортна, енергийна и цифрова свързаност, както и развитие на направлението Север – Юг са сред основните задачи на правителството. Това заяви вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев на среща с извънредния и пълномощен посланик на Украйна в България Олеся Илашчук. Двамата бяха категорични, че изграждането на нов трети мост над река Дунав ще облекчи преминаването на нарастващия поток от стоки и хора и ще подпомогне Украйна в процеса за възстановяване

https://www.24chasa.bg/biznes/article/14304314