За този уебсайт

Реших да създам този блог, за да бъда по-близо до вас, моите студенти. Преподавател съм в Катедра „Пътища” на Университета по архитектура, строителство и геодезия по дисциплината „Съвременни технологии на строителството на пътища” водя лекциите и по „Строителство на автомобилни пътища”.

Контакти с мен

Да запалим пламъчето, младият човек сам ще го превърне в светлина

В професионалния си път и не само, следвам едно просто житейско правило: Ако можеш да помогнеш на някой млад човек да стане по-добрата версия на самия себе си, да се опознае чрез предизвикателства и трудности, то няма причина да не изпитваш  истинско удовлетворение. Работата ми на преподавател в УАСГ и тази в Трейс ми позволява да участвам в обучението на млади хора чрез работа в реална среда.

И това лято приехме на стаж третокурсници от специалност „Транспортно строителство“. Трейс  организира за амбициозните,  предприемчиви, и мотивирани за инженерството  млади таланти стажантски програми- летни, едногодишни. Над 20% от стажуващите при нас остават на работа дългосрочно. Знам колко е важна подкрепата за младите при старта на кариерата. На обекта винаги е интересно и полезно, но по-важното е, че те трупат опит, с който могат  да променят живота си и да разгърнат потенциала си.

Останах приятно изненадан от разказа на тези млади колеги, защо са избрали професията на инфраструктурния строител, след като в средното си образование са учили архитектура, геодезия или строителство на сгради и съоръжения. Тези млади хора преди 4 години са участвали в Програмите на Трейс ориентирани към ученици в XI и  XII клас, в които ние организираме посещение на наши обекти, среща с инженери и специалисти Благодарен съм на учителите в Старозагорската, Бургаската, Софийска и т.н. строителни гимназии, с които сме работили , така че днес, до нас да застанат млади хора, с пламък в очите, готови да направят първите реални стъпки в кариерното си развитие.

При нас, инженери и  строители  са готови да дадат една много важна част от себе си- своите знания и опит на младите колеги. Как и на какво научаваме младият специалист и работник за да бъде успешен е наша отговорност.

Щастлив съм, че с колегите от Трейс сме  част от израстването на толкова млади специалисти, които успешно се реализират в България и на европейския строителен пазар.

Вярвам, че началото е много важно, за всеки човек и с огромно желание се стремим да направим стажа в компанията интересен и ценен за всички, които правят своите първи крачки. Мисията ни е да привличаме съвременни, модерни хора, вдъхновени да създават успеха.

Стартът в професията на инженера за тях, ще бъде на интересни и предизвикателни инфраструктурни проекти: изграждане на Столичното метро, Модернизация на жп гара Пловдив и изграждане на комуникационно-транспортен пробив под жп ареала на гара Пловдив; изграждане на ВиК мрежа в София…