За този уебсайт

Реших да създам този блог, за да бъда по-близо до вас, моите студенти. Преподавател съм в Катедра „Пътища” на Университета по архитектура, строителство и геодезия по дисциплината „Съвременни технологии на строителството на пътища” водя лекциите и по „Строителство на автомобилни пътища”.

Контакти с мен

Ученици благодарят на доц. Николай Михайлов за дарение

Бюст-паметник на Лубор Байер, автор на плана за възстановяването на Стара Загора след опожаряването на града през Руско-Турската Освободителна война през 1877 година бе открит в първия учебен ден на Строителен техникум Стара Загора. Произведението на скулптора Л. Лазаров е поставено пред входа на професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия, чийто патрон е Байер от 2007 година.
Идеята за изграждане на бюст-паметника е на ученици на гимназията, които събират за целта и първите 1 000 лева. Друг възпитаник на строителния техникум – доц. д-р инж. Николай Михайлов, председател на СД на „Трейс Груп Холд” АД харесва идеята и с негови лични средства, и с финансовата помощ на една от компаниите в холдинга „Пи Ес Ай”, паметникът на чеха Лубор Байер става факт. Скулпторът Любомир Лазаров е изваял брилятно бюста предвид факта, че са запазени едва две снимки на чеха Байер и то в анфас, коментираха специалистите.
Тъжественото освещаване на паметника беше извършено от Негово Високопреосвещенство, Старозагорския митрополит Галактион.
Училищното и ученическо настоятелство връчи специално благодарствено писмо на доц. Николай Михайлов.
68-то откриване на новата учебна година в Строителния техникум уважиха бивши ученици, родители, зам. кмета проф. Динев, председателят на Общински съвет Тенчо Руканов, началникът на инспектората по образованието Татяна Димитрова. Специален поздравителен адрес училището получи от посланика на Република Чехия у нас Н.П. Павел Вацек.
С 28 паралелки започва новата учебна година професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия, съобщи директорът Георги Славов.