За този уебсайт

Реших да създам този блог, за да бъда по-близо до вас, моите студенти. Преподавател съм в Катедра „Пътища” на Университета по архитектура, строителство и геодезия по дисциплината „Съвременни технологии на строителството на пътища” водя лекциите и по „Строителство на автомобилни пътища”.

Контакти с мен

ТРЕЙС започва строителството на нов участък от АМ “Хемус”

Започва строителството на нов участък от АМ “Хемус” – Софийски околовръстен път – пътен възел Яна. В официалната церемония по първата копка на обекта днес участваха министър-председателят на Република България Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министърът на транспорта и информационните технологии Ивайло Московски, председателят на УС на АПИ инж. Лазар Лазаров и главният изпълнителен директор на „Трейс Груп Холд” АД инж. Цветан Цонев.

„Днес правим първа копка на участък от АМ “Хемус“, „замразен” в продължение на 22 години.” Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на официалната церемония, с която стартира строителството на нов участък от АМ “Хемус”- Софийски околовръстен път-пътен възел Яна.
Възложител на обекта е Агенция „Пътна инфраструкщтура”. Изпълнител е Обединение “Хемус А2”, с водещ парньор “Трейс Груп Холд” АД и парньори  “Конструктор Инженеринг”, Хърватия и “СК-13 Пътстрой” АД. Строителният надзор ще се осъществява от „Трансконсулт – БГ” ООД.
Общата дължина на участъка, финансиран по ОП “Транспорт” 2007-2013 г., е 8,46 км. Част е от Европейския транспортен коридор № IV. 80 % от средствата се осигуряват от Кохезионния фонд на ЕС, а 20% от държавния бюджет. Общата стойност възлиза на 47 732 340 лева. Стойността на договора на е Обединение “Хемус А2” е 38 340 371.34 лв. с ДДС, а срокът за изграждане – 22 месеца.