За този уебсайт

Реших да създам този блог, за да бъда по-близо до вас, моите студенти. Преподавател съм в Катедра „Пътища” на Университета по архитектура, строителство и геодезия по дисциплината „Съвременни технологии на строителството на пътища” водя лекциите и по „Строителство на автомобилни пътища”.

Контакти с мен

Проф. Михайлов отличен с наградата „Инженер на годината 2012“

Сдружението на пътните инженери и консултанти (СПИК) за осми път раздаде наградите си „Инженер на годината“ на официална церемония, която се  състоя на 7 декември 2012 г. в столичния хотел „Родина”.
С наградата „Инженер на годината 2012” в областта на строителството бе отличен председателят на СД на „Трейс Груп Холд” АД проф. Николай Михайлов  за приноса му в изграждането на отсечката Стара Загора – Нова Загора от АМ „Тракия“. От негово име наградата прие Галин Михайлов в качеството му на председател на борда на директорите на фирмата от групата на ТРЕЙС с най-голяма заслуга за строителството на магистралата – „Пи Ес Ай” АД.
За „Инженер на годината 2012” в областта на „Пътната наука и практика“ бе награден инж. Валентин Манчев за успешно реализирани разработки в областта на работоспособността на пътните настилки, многогодишна научноизследователска работа и безрезервна подкрепа към израстващите млади специалисти.
„Инженер на годината 2012”  в областта на строителния надзор и инвеститорския контрол стана инж. Валентин Илиев за изключително активното му участие в супервизията на магистрала „Люлин“ и инвеститорския контрол на лот 3 Нова Загора – Ямбол от магистрала „Тракия“.
Наградените получиха грамоти и металната пластика „Дон Кихот“ на скулптора Илиян Шарков.
Отличията се присъждат както за конкретни постижения, така и за цялостен принос към пътното дело в България. Изборът се извършва след колективно обсъждане на няколко номинации и завършва с решение на управителния съвет на СПИК.
СПИК удостои с почетно членство в сдружението и грамота колеги пътищари, които със своята дългогодишна високопрофесионална дейност са оставили трайни следи в пътното дело в България.
Официални гости на церемонията бяха Добромир Симидчиев, заместник-министър на регионалното развитие и благоустройство, инж. Лазар Лазаров, председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ и инж. Илияна Захариева, член на УС на АПИ.