За този уебсайт

Реших да създам този блог, за да бъда по-близо до вас, моите студенти. Преподавател съм в Катедра „Пътища” на Университета по архитектура, строителство и геодезия по дисциплината „Съвременни технологии на строителството на пътища” водя лекциите и по „Строителство на автомобилни пътища”.

Контакти с мен

Проф. Михайлов изнесе доклад на Седмата пътна конференция

Изтегли

 

Проф. д-р инж. Николай Михайлов изнесе един от водещите доклади на VII национална конференция по пътища с международно участие, която се организира от Катедра „Пътища” на УАСГ и Агенция „Пътна инфраструктура” под патронажа на Министерството на регионалното развитие. Форумът  се проведе от 8 до 12 октомври в хотел „Иберостар” в Слънчев бряг. Неговата тема беше посветена на управлението на пътна инфраструктура на база на анализите на ползите и разходите, направени за строителство и поддържка на пътищата ( докладът е публикуван по-долу).

Във форума взеха участие изтъкнати наши специалисти, преподаватели и чуждестранни лектори.  Официални  гости бяха инж. Лазар Лазаров – председател на УС на АПИ, Димитър Николов – кмет на община Бургас, Н. Пр. Кшищаф Краевски – посланик на Република Полша у нас и проф. д-р инж. Красимир Петров – ректор на УАСГ.

Сред водещите теми на конференцията бяха качеството на пътните настилки и безопасността.  Експертите чуха анализи и обмениха опит в рамките на пет панела: „Оразмеряване на пътни настилки“, „Оразмеряване на бетонови настилки”, „Строителство и поддържане на пътища“, „Геотехнически  изследвания и управление на пътната мрежа“ и „Пътна безопасност“.

Водещите чуждестранни лектори на конференцията бяха преподаватели от Техническия универститет в Дрезден – проф. д-р инж. Формут Велнер и неговия аспирант инж. Стефан Виларт. Главният експерт в пътното строителство в „АММАНН“ Карл Хайнц Айхеле запознаприсъстващите с доклада си „Качество от началото – опит от практиката за практиката”. В презентацията си той засегне  темите за саниране на изкопи при подмяна на водопроводна мрежа и подобряване на качествата на изкопната земна маса, както и свързването  на отделните асфалтови настилки. Доклади предствиха сръбски пътни експерти в областта на обследването на стоманобетонни мостове. За новостите в пътната безопасност говори д-р инж. Маурицио Тира от  Италия , а  архитект  Диен Вирсма  разказа за опита на Холандия в е регулирането на улично движение без хоризонтална и вертикална маркировка.

Доклада на проф. д-р инж. Н. Михайлов може да прочетете в прикачения файл