За този уебсайт

Реших да създам този блог, за да бъда по-близо до вас, моите студенти. Преподавател съм в Катедра „Пътища” на Университета по архитектура, строителство и геодезия по дисциплината „Съвременни технологии на строителството на пътища” водя лекциите и по „Строителство на автомобилни пътища”.

Контакти с мен

Пътят на “Трейс”

Българската компания предложи изключително ниска цена за “Тракия”. Защо?

“Никой  не може да спре времето, но се случва да го изпреварим. Важна е не скоростта, а пътят, който избираме, за да стигнем до края.”

Тази мисъл, изписана с големи медни букви, посреща посетителите в офиса на строителната компания “Трейс” в Стара Загора.

Като неин автор на стената е подписан основателят на фирмата Николай Михайлов. Философията на предприемача за пътя обаче има и едно доста по-актуално изображение, то е число и през изминалата седмица успя да развълнува целия пътностроителен бранш. Изглежда буквално така: “137 868 000 лв.”. Това е сумата, срещу която “Трейс груп” в консорциум със “СК 13 холдинг” предлага да изгради 31.8-километровия участък от магистрала “Тракия” между Стара и Нова Загора.

Пълният  текст  на материала можете да прочетете в уебсайта на „Капитал“