За този уебсайт

Реших да създам този блог, за да бъда по-близо до вас, моите студенти. Преподавател съм в Катедра „Пътища” на Университета по архитектура, строителство и геодезия по дисциплината „Съвременни технологии на строителството на пътища” водя лекциите и по „Строителство на автомобилни пътища”.

Контакти с мен

Лот 2 на АМ “Тракия” на финала

Изтегли

 

В последния си брой в. “Строителство. Градът”  представя строителството на лот 2 на АМ “Тракия”. Проектът е на финала си и предстои участъкът да бъде пуснат официално в началото на юли месец. В темата на броя са намерили място всички участни в процеса на изграждане на магистралата отсечка.

Лот 2 на “Тракия” е на финалната права. Обратното броене започна от днес (1 юни). Той е първият лот от аутобана в строителство, но цялостната картина се придобива от общия труд на строители, надзорници, проектанти, възложители, управляващ орган, Европейска комисия и… журналисти.

Затова “Тракия” имаше характер на “проходилка”, но стана стандарт за останалите пътни обекти и накрая се превърна в знаков обект (министър Томислав Дончев).

Ще бъде запомнена и ще остане в историята като първата голяма магистрала, завършена изцяло. Тя е част от най-важните, ще бъде от най-използваните (министър Ивайло Московски). За строителите представлява натрупан опит, усилия, работа, работни места. За териториите, през които минава, е надежда за нови инвестиции. Лот 2 постави началото на всичко това.

Повече можете да видите в прикачения файл