За този уебсайт

Реших да създам този блог, за да бъда по-близо до вас, моите студенти. Преподавател съм в Катедра „Пътища” на Университета по архитектура, строителство и геодезия по дисциплината „Съвременни технологии на строителството на пътища” водя лекциите и по „Строителство на автомобилни пътища”.

Контакти с мен

Доц. Михайлов предостави аудиторията в УАСГ на писател

Преподавателят по строителство на автомобилни пътища доц. д-р инж. Николай Михайлов отстъпи днес своята аудитория 812 в УАСГ на автора на беселърите  „33. Заплахата Дан Браун” и „Знакът на българина” – Димитър Недков. Лекцията бе на тема „Строителните братства – архитектите на свободата”. В нея той представи каква е ролята на строителната гилдия през вековете за развитието на обществото. Писателят-масон определи своето експозе като една алтернативна гледна точка на историята, която се опитва да изследва тайния живот, кодексите и принципите на строителната гилдия през вековете.

„Това е моят подарък за студентите и колегите за професионалния ни празник”, коментира пред медиите инициаторът доц. Михайлов. Споделям теза на моя приятел , който определя магистралите като катедралите на модерния свят и ми се иска моите студенти да знаят каква е била мисията на строителите през вековете и каква ще е тяхната мисия като завършат университета, коментира още Михайлов.

Писателят бе представен пред студентите лично от ректора на университета доц. д-р Добрин Денев. Лекцията уважиха деканът и зам.-деканът на факултета по Транспортно строителство доц. д-р инж. Cтойо Петков Тодоров и доц. д-р Тодор Петров Тодоров, както и от представители на Камарата на строителите в  България.