За този уебсайт

Реших да създам този блог, за да бъда по-близо до вас, моите студенти. Преподавател съм в Катедра „Пътища” на Университета по архитектура, строителство и геодезия по дисциплината „Съвременни технологии на строителството на пътища” водя лекциите и по „Строителство на автомобилни пътища”.

Контакти с мен

Доц. д-р инж. Николай Михайлов стана носител на Приза „Буров”

Председателят на Съвета на директорите на „Трейс Груп Холд” АД доц. д-р инж. Николай Михайлов получи престиждата награда на фондация „Атанас Буров” за индустриално управление за 2010 г.  Призът беше връчен от министъра по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев на специална церемония в зала „Триадица” на Гранд хотел „София” вчера.
„Такива хора като г-н Михайлов трябва да бъда вкарани в светлината на прожекторите, защото те със своя труд, допринасят за развитието на България”, заяви Дончев при награждаването. От своя страна доц. Михайлов благодари на настоятелството за признанието, което са оказали на една българска строителна компания, която въпреки икономическата криза продължава да върви напред, без да изневерява на принципите си да строи качествено, в срок и на цени, които държавата ни може да си позволи. „Това е приз за целия екип на „Трейс Груп Холд” –  над 2 000 мениджъри, инженери и работници, които ежедневно защитават високия професионализъм на българския строител”, заяви Михайлов. Перифразирайки патрона на фондацията той си пожела след края на икономическата криза да можем да си кажем: „Гордеем се, че в България, с български капитали, с български инженери, с български работници ние направихме пътища, пристанища, железници, метрополитени и създадохме материалната култура на България”.
Фондация „Атанас Буров” вече 10 години подред връчва две награди на името на своя патрон – Приз за индустриално управление и Приз за финансово управление. Тази година носител на наградата за финансово управление стана Даниела Петкова, Председател на Управителния съвет и Главен изпълнителен директор на ПОК „Доверие“ АД. Призьорите се излъчват на базата на тайно гласуване на два тура, в което участват всички настоятели и носителите на двата приза от предишните години.