За този уебсайт

Реших да създам този блог, за да бъда по-близо до вас, моите студенти. Преподавател съм в Катедра „Пътища” на Университета по архитектура, строителство и геодезия по дисциплината „Съвременни технологии на строителството на пътища” водя лекциите и по „Строителство на автомобилни пътища”.

Контакти с мен

Доц. д-р инж. Николай Михайлов: Или ще намерим път, или сами ще го построим

Изтегли

 

Авторитетното бизнес списание „Мениджър” в началото на годината потърси изхода от кризата в икономическите резултати на отделните компании. Според изданието успехите  в отделни сектори на индустрията, положителният ръст на отделни фирми, е ясен сигнал, че икономиката ни започва да се отлепя от дъното на кризата. За участие в рубриката беше поканен Председателят на съвета на директорите доц. д-р инж. Николай Михалов. Или ще намерим път, или сами ще го построим. Това са думи на картагенския военачалник – Ханибал. Намирам ги особено подходящи в контекста на сегашната ситуация, пък и в  контекста на дейността на „Трейс Груп Холд”, заявява пред. сп. „Мениджър” Николай Михайлов. По думите му трудно е да откриеш правилния път, особено по време на криза. Но въпреки очаквания спад на  българската икономика, в началото на 2010 г. започват да се усещат първите, макар и много слаби, признаци на стабилизация.

Пред изданието той сподели, че за „Трейс Груп Холд” АД  2009 г. е много по-успешна от предходната. Очакванията са за ръст с 50% на приходите от продажби. Предварителни данни почакват, че печалбата на холдинга ще е около 7 пъти по-висока от тази през 2008 г. и е в размер на 10 млн. лв., уточни председателят на съвета на директорите Николай Михайлов. Консолидираните приходи за 2008 г. на холдинга са в размер на 111,31 млн. лв., а очакваните за 2009 г. са към 170 млн. лв.