първа копка 25Председателят на СД на „Трейс Груп Холд“ АД проф. д-р инж. Николай Михайлов направи първа копка на изграждането на православен храм в родното си  място – с. Мъдрец, община Гълъбово. Храмът, който ще носи името на Св. Николай Мирликийски Чудотворец, ще бъде съграден изцяло със средства от дарения. Първото вече е направено: проектът на арх. Константин Косев, по който ще се гради Дома Господен е дарение от „Трейс Груп Холд“ АД. Негово Високо Преосвещенство Старозагорският Митрополит Галактион в съслужение със свещеници от Стара Загора, Гълъбово и Харманли благослови начинанието с думите: „Ние побеждаваме злото с добро, изграждайки Дом Божий, от който имаме нужда. От раждането до последното съпровождане във вечността нашата победа е нашата вяра. Изказвам епархийска благодарност на всички, които допринесоха да сме днес на това място. Да построиш храм е благословение на рода и фамилията до четвърта рода.“

Строителството на Храма ще се реализира от „Пи Ес Ай“АД, дружество от семейството на холдинга. Очаква се вратите на храма да се отворят на 6.12.2015 г.

На 26.06.2015 г. в Стара Загора се организира среща на родовете, на която всеки мъдречанин, който милее за родното си място, ще има възможност да дари средства за делото.

Репортаж на Телевизия “Стара Загора” можете да видите тук